Zijn vuurvaste gipsvezelplaten de kosten waard?

Als u op zoek bent naar vuurvaste gipsvezelplaten, zult u blij zijn te weten dat u deze online kunt krijgen. Het is gemakkelijk om online winkels te vinden die deze bladen verkopen, maar waar moet je op letten voordat je er een koopt? Laten we eens kijken naar de materialen en processen die worden gebruikt bij de productie van deze platen, en wat u ervan kunt verwachten.

Een van de dingen die vuurvaste gipsvezelplaten onderscheidt van andere soorten vuurvastheid, is dat ze geen enkele vorm van lignine bevatten. Dit is een bijproduct van houtverwerking. Lignine werkt als een stabilisator, maar kan uiteindelijk leiden tot brandbare gassen bij blootstelling aan vlammen. Daarom zijn veel brandinspecteurs, vooral in de bouwsector, huiverig voor gips.

Een ander ding dat plaatproducten onderscheidt, is dat ze bewezen effectief zijn tegen brand. Hoewel veel mensen aannemen dat alle gipsproducten niet effectief zijn tegen vuur, is dit niet waar. De eigenschappen die gips vuurvast maken, helpen het zelfs om minder vlammen te produceren.

Vezelplaten worden gevormd door gebruik te maken van warm water of hete lucht. Wanneer ze met elkaar worden gemengd, worden ze een hard materiaal dat zijn vorm beter vasthoudt dan de meeste andere materialen. Het wordt vervolgens in reepjes gesneden en bedekt met polyurethaan om een ​​beschermende laag over de vezels te creëren.

Hoewel er enige variatie is in de dikte van deze platen, kunt u verwachten dat elke plaat tussen de tien en twaalf lagen heeft. Er zijn geen platen met meer dan twaalf lagen materiaal. De meeste plaatfabrikanten zullen je zelfs vertellen dat je voldoende bescherming hebt voor je hele huis zonder extra lagen toe te voegen.

Vuurvaste gipsplaatproducten kunnen een uitstekende bescherming bieden tegen brand, maar u mag er iets meer voor betalen. Dat komt omdat ze wat moeilijker zijn om mee te werken dan andere soorten platen. U moet elk vel ook afzonderlijk behandelen om ervoor te zorgen dat het veilig is voor thuisgebruik. Als u toch doorgaat met vuurvaste platen, kunt u ervoor zorgen dat uw huis wordt beschermd in geval van brand.

Hoewel sommige mensen brandwerende platen als een onnodige investering beschouwen, kunnen ze in feite een aantal ongelooflijke voordelen bieden. Ze kunnen uw huis misschien zelfs veiliger maken voor u en uw gezin.

De kosten van een vuurvaste plaat zijn redelijk, maar het kan de moeite waard zijn als u merkt dat het uw huis beschermt tegen brand. Het kan u in de toekomst zelfs veel geld besparen!